Home SoftwareAplikacije Microsoft Word sluša vaš govor i pretvara ga u tekst

Microsoft Word sluša vaš govor i pretvara ga u tekst

by admin

Microsoft Word ima novu funkciju i mogao bi biti izvrstan za studente, novinare i još mnogo toga. Dostupan kao dio programa Word za Office 365, “Transcribe in Word” učinit će točno ono što naziv sugerira. Wordu možete dati audio snimku i aplikacija ga automatski pretvara u napisani tekst za vas.

Microsoft podržava uobičajeni niz audio datoteka kao izvor, dok korisnici čak mogu u trenu upravljati transkripcijom govoreći u svoj mikrofon i dopuštajući aplikaciji da učini sve ostalo.

Nakon završetka transkripcije, The Verge napominje da će aplikacija tada razraditi tko govori kada.

Nakon što se razgovor prepiše, Microsoftov AI odvojit će svakog govornika i razdvojiti ga na odjeljke koje je lako reproducirati, urediti i umetnuti u Wordov dokument. Transcribe također podržava audio ili video zapise koje ste snimili negdje drugdje, s podrškom za do 200 MB MP3, WAV, M4A ili MP4 datoteka. Vrijeme obrade očito će se znatno razlikovati ako učitavate zasebni zvuk, ali testirano kao snimanje sastanaka i traje samo nekoliko sekundi da se transkripcija završi ako ste snimali u samom Wordu.

Sposobnost razlikovanja između govornika mogla bi biti velika blagodat za svakoga tko, na primjer, treba snimati predavanja ili intervjue. I dok će ta značajka za početak biti aktivna samo na webu, Microsoft kaže da će se kasnije ove godine pojaviti na iOS-u i Androidu. Nažalost, trenutno je jedino engleski podržani jezik.

Evo i video kako to izgleda:

You may also like